onsdag 29 februari 2012

Klänning


Min första volangklänning är klar! Och lagom till att jag ber Alma prov den så säger hon att hon inte tycker blommorna på klänningen är så fina... jaja den var iaf lätt och rolig att sy.

fredag 24 februari 2012

Uppsalagatan 1940 och nu

I samband med våra planer på bygglovsansökan så har vi gått igenom bevarande programmet som finns över vårt område och där hittade vi denna bild som representation av vårt kvarter Augusta. Bilden visar vårt hus och dess närmsta grannar år 1940! Nu har vi via stadsarkivet fått tag i bilden i högupplöst format och oj vad roligt det är att kunna se hur det en gång sett ut här. Kul att se att det nya staket som vi påbörjade i somras är precis i samma stil som det som fanns t ex.

Även om det känns lite orättvist ibland att bygglovskraven är hårdare nu än tidigare så känns det ändå kul att kunna bevara lite av stilen på området, som synes nedan har mycket förvanskats genom åren! -Bara vi får igenom våra önskemål på 2 ynka ganska små takfönster med havsutsikt... ;)

år 1940

år 2012
Endast vårt hus har kvar original utseende på fasaden,
i mina ögon var kvarterets hus vackrare 1940...

onsdag 22 februari 2012

Im still here...

Har haft en månads paus, inte mycket inspiration helt enkelt men nu är jag på gång. -Här ska målas, byggas och sys den närmsta tiden!

Vi har dock ritat en hel del på vår glasveranda senaste månaden och jag har nu pratat både med bygglovshandläggaren och stadsantikvarien då vårt hus är upptaget i en bevarandeplan för området och det ser ljust ut för bygglov! Återkommer med bilder på våra planer.


En av alla de inspirationsbilder vi har för vår veranda