måndag 30 maj 2011

Barnpall med förvaring

Köpte som sagt en pall till lekstugan på Ikea förra veckan.
"Sansad" i lackad furu med rött plastlock har nu snyggats till för att passa in ;)



Sansad 179kr
Röd målad insida och vit utsida. När det var klart började jag fundera på dekoration...

och avritade från kökshandduken från Lagerhaus målades två kakverk på pallen!

söndag 29 maj 2011

Trädgårdsprojekt -ny rabatt

Första rabattprojektet på baksidan i trädgården är nu påbörjat. Planen är att det ska bli en ätlig rabatt med hallon, vinbär, diverse örter samt stäppsalvia och malva i rosa/lila/vit. Det lilla äppelträdet kommer också ingå i rabatten med smultron runt "fötterna". Rabatten ska så småningom kantas av en rostig plåtkant och en rad av gatsten närmst gräset.

Formen är markerad av en vattenslang, vill inte göra den för stor initialt då det är roligare att utöka om behov uppstår än att ha en massa öppen jord att luka...

3 sorters hösthallon är planterade längst bak i rabatten, framför hallonbuskarna är gångstenar nedgrävda så att det är lätt att gå in i rabatten och plocka bären.


Status just nu 29/5.

fredag 27 maj 2011

Tyra



Tiden går så fort och vår lilla Tyra är redan 4 månader och övar sig på att sitta. Världens finaste Tyra enligt hennes mamma och pappa :)

torsdag 26 maj 2011

Järnvitrol

Nu har jag äntligen gjort första försöket med järnvitrol. (Jag använde 70g järnsulfat och 1 liter vatten och 3 droppar diskmedel.) Första objekt blev en liten låda som jag har blommor i vid entrén. Den började gråna nästan direkt så jag vågade mig på bänken vid entrén också!

Mycket bättre med gråton än den den furugula!
Bilderna är 5 dagar efter behandlingen så det blir mer o mer grått

Bänken har blivit perfekt på trappen, en härlig solig och nästan blåsfri plats ;)

onsdag 25 maj 2011

lekmadrass till trädgården

Har fixat en lekmadrass till sommarens lata dagar i trädgården!
Perfekt att både mysa och ha gympa på.

Fick en bäddmadrass av föräldrarna, som byggt om gästrummet till bibliotek, och efter besök på stora varuhuset igår så sydde jag ett överdrag i vaxduk. Var lite otympligt med så mycket tyg, speciellt när kortsidan skulle sys ihop med madrassen på plats men det gick...

måndag 23 maj 2011

Vedskjul

Igår planerade vi även inköpen till staketet och grindarna som vi saknar samt till ett vedskjul. Vi hade lite olika tankar på nivån av vedskjulsbygget men det blir iaf ett inspirerat av denna bild men inte alls så stort! Till helgen blir det inköp och målningsstart, det är många spjälor till staketet att måla falusvarta...

bild från Hus&Hem, där även en byggbeskrivning finns!

söndag 22 maj 2011

Trädgårdspyssel

Vilket märkligt väder det varit idag, jättehärligt när solen varit framme men kallt i vinden och dessutom en rejäl åskskur... Vi har iaf fixat lite idag, J rensat och städat och jag har snyggat till runt Almas äppelträd som nu slipper gräset runt fötterna.

Singel och en rad med gatsten runt trädet som står i gräsmattan

tisdag 17 maj 2011

Loppis tips i Höganäs

Alma 3år

Kalas i dagarna 3, precis som sig bör när man fyller 3 år :)

sång o tårta med familjen

Elsa o Almas privata kalas i söndags

Paket öppning, jippie!!

Igår var det dax för barnkalas med 6st 3-åringar, helt utan bråk och tårar i 2h var ett gott betyg. Här sitter alla uppradade och äter sitt godis, inget ska sparas!!
Matilda, Alma och Axel klädde tidigt ut sig till "prinsessor", utklädning är toppen.

Idag fick Alma ta med sig saltapinnar till förskolan och bjuda sina kompisar, det är fest :)

tisdag 10 maj 2011

lekstugans interiör

Den rostfria skålen har nu blivit vask. Snickrade en enkel bänk av en gammal bänkskiva och lite reglar som vitmålades. Har också letat upp mina gamla köksgrejjer som nu flyttat ut i lekstugan tillsammans med en Blocket fyndad Briospis.

Har sytt lite också, vimpelgirlang och gardin!

torsdag 5 maj 2011

Loppisfynd


Gick inom Röda korsets loppis här i kvarteret tidigare i veckan och fyndade 2 skålar. 50% av loppis priset blev inte många kronor :).

Kopparkärlet ska få vara ute tills det får lite patina och sedan få agera blomsterkärl på något sätt. Den rostfriaskålen ska bli vask i lekstugan. -Har snickeriverkstad i källaren just nu!

söndag 1 maj 2011

Trädfällning

Idag fällde Jakob och grannarna ett träd som stått i tomtgräns. Trädet var både fult (utom möjligen just denna vecka när det blommar) och har dessutom tagit vår sista kvällssol på gräsmattan.

Före

Efter