måndag 28 februari 2011


I helgen har jag äntligen spacklat, slipat och kittat det gamla fönstret som ska bli dörr till vårt väggskåp i badrummet! Andra lagret färg på ena sidan håller nu på att torka.

onsdag 23 februari 2011

Tackkort...

Mitt första scrappade tackkort!

tisdag 22 februari 2011

Lampskärm

Inte 100% som planerat men "good enough", i alla fall tills jag får lust att göra en ny :)

Tyget skulle varit bredare så att det gick att vika över kanterna på lampskärmen men när man väl har klippt i tyget är det svårt att ångra sig. Min ommålade loppislampfot kommer i alla fall bättre till sin rätt med denna typ av skärm!

Det var mycket enkelt att sy skärmen, ett långt smalt tygstycke med en kanal längs båda långsidorna där jag trädde i ett resårband. Bredden ska, med facit i hand, vara 5-6cm bredare än skärmenshöjd för att nå runt kanten. Jag har använt nästan 4 x omkretsen på skärmen i längd vilket jag kan tycka är i mesta laget.

måndag 21 februari 2011

Loppisfynd

Fixade till ett av sommarens loppisfynd igår, svart matt sprayfärg och mässingsstaken har blivit riktigt fin! -Tack för tipset om den matta färgen Sara :)

Går sakta framåt med mina andra projekt här hemma också, inte allt blir som jag tänkt mig på första försöket dock... Och allt får ju göras när det passar lilla T som i och för sig är en trött flicka för det mesta.

onsdag 16 februari 2011

Vårkänslor

-Längtar tills vi får se lite färg i rabatterna också, är nyfiken på hur alla lökar som jag planterade i höstas kommer se ut!

söndag 13 februari 2011

Fönsterlampa

Hittade denna lampa på Clas Ohlson när jag var på jakt efter deras svarta matta sprayfärg. Snygg och just nu dessutom på extrapris, 149kr!

Skärmen passade dock inte i vårt köksfönster men efter 2 lager färg så förgyller den nu sin plats i köksfönstret

onsdag 9 februari 2011

Radiator på plats

Fönster under den blivande trappan till vinden

Igår kväll bar vi upp den nu ny målade radiatorn (50kg!!!) som vi fick av våra vänner på Råå och hängde upp det på plats. Jag är glad att jag fick min vilja igenom och det blev en klassisk sektionsradiator även om det innebär lite mer jox vid städning.

Nu återstår själva inkopplingen och sedan har vi radiatorer under alla fönster även på övervåningen, tidigare satt alla satt runt murstocken mitt i huset...

fredag 4 februari 2011

Virkad babyfilt

-nej jag har inte lärt mig att virka... :)


Tyra fick en fantastiskt söt virkadfilt av Gammo Majken när vi hälsade på förra helgen (Majken är Jakobs mormor som absolut inte vill kallas "gammel mormor" av barnbarnsbarnen). Majken har idag 9 barnbarnsbarn och det 10e är på väg under första halvan av 2011!

Majken 91år i mars och Tyra 10 dagar :)

Kommer ni ihåg?

En 80-tals favorit som absolut ska införskaffas när våra flickor är större!!

tisdag 1 februari 2011

sypyssel

Två nya blöjväskor pysslades ihop härom kvällen, en lite större till oss som nu har två blöjbarn, och en "normal" till Maria och deras nya bebis som snart kommer

Nästa projekt är nog att sy "babynest" i dessa tyger till 2 vänner. Vi och Tyra tycker verkligen om Tyras lilla bo, hon sover allra bäst i det och hon har det till och med i sin lilla säng på nätterna. Smidigt att lätt bära med sig henne även när hon sover också! (Första nätterna försökte vi lägga henne direkt i sängen men hon vaknade och var ledsen efter en stund efter varje försök och det slutade med att hon sov hos mig...)


Tror att det ska bli 2 vårmössor till prinsessorna i detta tyg också..

Tryckt jersey från Stoff & Stil