tisdag 27 juli 2010

Framsidan med biluppställningsplats

Framsidan ska grävas upp och alla gamla tjocka(!) stenar ska bort.
Jakob har nu grävt i 2 dagar, ser det som ett träningspass säger han.

Några av stenarna som är så tunga att de var svåra att få upp på släpet...
J la in en annons på Blocket "skänkes mot avhämtning" och ett par timmar senare var de borta!

Nästan färdigt....
Saknas bara markduk, bärlager, gårdssingel och dubbla rader av gatsten ;)
26 ton bärlager är nu beställt och levereras fredag morgon

måndag 26 juli 2010

Ytterdörr anno 1924


Så här tjusig ytterdörr fanns under den släta masonitskivan som spikats över så väl fönster som de undre två speglarna. Även utsidan har klätts in med panel för att moderniseras...

Nu funderar vi på att lämna in dörren för renovering, speglarna har spruckit så dörren måste monteras isär och lagas och då även byta ut lite av det under träet som tagit skada av fukten de senaste 90 åren. Glaset måste också bytas ut både eftersom det spruckit när panelen spikats på utsidan och även för att minska kallraset med hjälp av lamellglas. Alternativet (beroende på priset för renovering) är att beställa en ny kopia av dörren från t ex Allmogesnickerier i Leksand som tillverkar nya dörrar med traditionell teknik. (www.allmoge.se)

Frågan är dock hur mycket drag det blir från en renoverad/"ny gammal" dörr på den kalla årstiden. Ska höra med ett par längre bort på gatan som har kvar originaldörrar hur de upplever det. Kan enklast lösas med draperi eller mer stiligt med innerdörr/ar. Skulle i så fall vilja hitta gamla pardörrar som kan anpassas till vår dörrbredd och användas som innerdörrar....

Har man bara 100 projekt så är det lätt att börja fundera på det 101'e :)

Syskonvagn?

15+2 idag och magen har växt till sig ordentligt sista veckan...

Har börjat fundera på om vi kanske trots allt sannolikt kommer att behöva en syskonvagn i alla fall första året när bebisen kommer. Alma äääälskar sina vagnar och går sällan långa sträckor själv, gissar att detta ev blir ännu "värre" när bebisen ska åka vagn och hon inte får åka vagn. Jag skulle önska att bebisen kan se den som kör när det är dax för sittdelen och tyvärr hittar jag inte många smidiga vagnar som uppfyller det.

Teutonia har ju en syskonvagn precis som Emmaljunga som har svängbara hjul fram och möjlighet att vända sittdelen mot föraren men de känns kanske lite onödigt rejäla och tunga med tanke på att vi räknar med att det ca 1 år vi använder syskonvagn och under den tiden kommer vi använda singelvagnen också med ståbräda för korta turer och när A inte behöver kunna sova middag. Hittade häromdagen denna vagn från Holländska Firstwheels som verkar perfekt för våra behov...

Liggdel och sittdel


Sittdelarna kan vändas framåt eller bakåt, båda åt samma håll eller en åt var håll.
Det är här jag tycker denna vagn har STOR fördel jämfört med andra jag tittat på

Bilder från twinstore24.de

Inga återförsäljare i Sverige för tillfället så det blir i så fall till att beställa från t ex Tyskland men det finns också ett par vagnar på Blocket. Jag pratade också med en mamma idag som haft vagnen och var super nöjd.

söndag 25 juli 2010

Semestervecka med familjen

Besök i Gränna och på Visingsö med obligatorisk tur med häst och vagn,
A tycker hästarna är stoora...


Ellen & Alma :)

Snurra mer pappa!

Bästa djuren på Kolmården enligt Alma

Stark som Pippi Långstrump

tisdag 13 juli 2010

Favorit i repris

Regndag i Skåne idag, nästan lite skönt med en inomhus dag!

Hittade en fin duk på Åhlens rea igår som nu blivit till en ny dyna till Almas vagn. Vagnen har dessutom fått en ny fin sufflett av Teutonia via butiken i Tyskland där vi beställde vagnen för ca 2,5 år sedan. Imponerande när en internetbutik ger så bra service som jag upplever att vi fått av babyonlineshop.de.


Eftersom vi inte längre använder selen fästs dynan över ryggstödet,
gjorde hål för axelselen för säkerhets skull iaf...

Blev för en gångs skull riktigt nöjd med resultatet, kul :)

onsdag 7 juli 2010

Saft, saft i stora lass

Bild: Allt om Mat, Ulrika Pousette

Nu har det saftats ordentligt hemma hos oss. Idag var jag och Alma ute och plockade fläderblommor i mängd och har nu "kokat" 6l saft som står och drar i kylen. Härrom dagen gjorde jag dessutom en laddning rabarbersaft av den grövsta rabarbern i rabatten. Mycket god!

Annars väntar jag mest in semestern som jag påbörjar fredag eftermiddag, då har jag tänkt ta tag i ett par projekt här hemma och givetvis mest bara njuta av solen och värmen som jag beställt fram till och med september :)

Fina flaskor för sommarens saft kan bl.a hittas på butiken Granit som äntligen kommit till Helsingborg.

Granit: glasflaska med patentkork 500 ml 39:-

Granit: "Mjölkflaska" 1l, 29:-/st

torsdag 1 juli 2010